Home > Sct Error > Sct Error Code 1019

Sct Error Code 1019

Several others who did this process had success too. 8. Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter __________________ Dominant Eng. new ride - 1998 SL500, 5.0L 32V 326/347 HP/tq cliffyk is offline Quote Quick Reply post #20 of 22 Old May 9th, 2011, 05:21 PM Thread Starter mangogirl205 Enthusiast Since the tuner is ruled out...what the heck can be wrong with my cars PCM/ECM? Check This Out

There are only the 2 fuse panels correct? Password Register Ford Focus Meets Photo Gallery How-To Archive Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus. Search This Forum|Image Search|Advanced Search Go to Community Links Pictures & Albums User Tagging Statistics Hash Tag Subscriptions iTrader Search Forums Show Threads Show Posts Advanced Search Google Search Go to Page... I have tried disconnecting the battery to see if it would reboot the computer but it didn't matter.

ERROR 1019 UNLOCK ECM FAILED. It worked somehow. Here are some others; http://www.allfordmustangs.com/forum...gnize-ecm.html http://www.svtperformance.com/forums...ning-help.html http://www.moddedmustangs.com/forums...ease-help.html ... Quote: And I do have a volt meter installed..but its not spliced into anything.I have one of those pigtail fuses.I just popped that fuse in and it comes on when I

The first Flash I did the same steps and it went through and saved the stock tune to the tuner.But now that P1000 is popping up and I went to Ford(today) Post navigation ← Sato Mb200i Module Error Revolution Slider Internal Server Error → Search Striker WordPress Theme Powered By WordPress Forums Ford F150 ForumsFord Customer ServiceIntroductionsGeneral F150 DiscussionMembers BuildsMikegmang's BuildhouseAftermarket Thanks for your help...if anything pops up I will let you know.I will go call AM now and let them know what Ford said. ATS dual 6 inch exhaust.

We checked the ECM for a chip.We opened the cover on the top of it and looked inside...no chip installed. I tried to install a different custom tune..I followed the instructions just like I did before only this time an error pops up. The tuner saves it internally, however there should be a mechanism for making a back-up copy--check out the Livewire documents... -cliff knight- My Mustang SOLD! - 2003 GT, UPR X, 24lb/h http://www.f150online.com/forums/chips-tuners-programming/469752-sct-x3-error-1019-a.html Connected SCT device to car and followed instructions on loading a custom tune.

Mine's an automatic and I haven't had to pull the fuses except for that one glitch. At that time the SCT X3 responded with "SCT error 1019 - Unlock ECM Failed". I talked to the guy on the phone who looked at it. mangogirl205 is offline Quote Quick Reply post #19 of 22 Old May 4th, 2011, 06:53 PM cliffyk Hardcore Enthusiast Join Date: Feb 2007 Location: Saint Augustine, FL Posts:

Did the first flash mess up my cars ecm or something? http://www.thedieselstop.com/forums/f21/sct-error-codes-242012/ mangogirl205 is offline Quote Quick Reply post #9 of 22 Old May 2nd, 2011, 04:41 PM cliffyk Hardcore Enthusiast Join Date: Feb 2007 Location: Saint Augustine, FL Posts: Thanx 6speeder. Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter __________________ I drive a stock-ish 05 gutted hatch, occasionally bottle fed. 08-16-2012, 07:25 PM #4 bespurcell Focus Addict

No matter what I have to wait for the tuner to come back from SCT. his comment is here I have been working with the tuner I bought it from trouble shooting checking for correct voltage, making sure there is no piggyback tuner already in place and he sent me After I do that,they told me to disconnect my alarm system..it can be causing the battery to drain. I sent an email to SCT about the tuner being unlocked and unmarried so I am waiting for a response on that.

Go back to car and start the whole uploading of your custom tune process all over. I think with a manual you don't have to pull the bcm fuses and with an auto you do. new ride - 1998 SL500, 5.0L 32V 326/347 HP/tq cliffyk is offline Quote Quick Reply post #4 of 22 Old May 2nd, 2011, 12:38 PM Thread Starter mangogirl205 Enthusiast this contact form From what i've researched the .4volts on pin 13 may be normal.

But if I put them through all that trouble I dont know If they will put everything back..free. Did pull all 6 BCM fuses and the onstar fuse. Before that I was not able to retune to stock or anything but with that base stock tune I could retune it to stock and nothing else?

And during the install of the tune I was on the phone the whole time with Ryan from American Muscle and Ken at SCT.So everything was pretty much done under close

I don't fricken know what is going on but this is fricken annoying. I never pulled any fuses either. Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter __________________ Mine: 2004 Subaru WRX Wagon: 116k, WRB Gone: 2002 SVT, #1654 Hers: 2012 Focus Ti Sedan: 67k, SGM, Manual I don't know but I hope that is the reason I have been having so many problems.

I had not tried tuning it since that. I then installed the tunes back onto my tuner. mangogirl205 is offline Quote Quick Reply post #6 of 22 Old May 2nd, 2011, 12:49 PM Thread Starter mangogirl205 Enthusiast Join Date: May 2011 Location: MD Posts: 509 navigate here ECU upload started and this time went to 100% and not the usual 13%.

Copyright informationDigital Point modules: Sphinx-based search Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum   Is this ok? Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter Reply   Reply With Quote 11-19-11 05:11 PM #3 v-caliber Cadillac Owners Member Automobile(s): 2011 CTS-V Join Date Oct 2011 Posts 67 I I called SCT today and they said my tuner was shipped back yesterday.

Or i'm looking at maybe ECU is screwed up and sending/receiving wrong voltage?? I tried uploading other tunes that I have uploaded in the past. That program is in the TCM. Removing all power to the TCM allowed me to bring the car back to life and now, again, I don't have to pull the fuses to swap tunes.

Doesn't work. I want to be sure I'm not missing a possible problem with my truck. MAYBE a chip...but I am not sure on that. For example, with my LMAF, after loading the SCT value file, I had to scale down the MTF by about 30% to get the AF dialed in.

Registered Users do not see the above ads. + Reply to Thread Results 1 to 12 of 12 2009-2015 Cadillac CTS-V Performance Mods Discussion, SCT Tuner Gives ERROR Code 1017 "Failed SCT also said ECM may have to be flashed by dealer back to stock? P.s. I need help and SCT is closed until monday and I need to get my car done!!!

Note that passwords are case-sensitive. You currently have 0 posts. 2006 Fleetwood gearbox 35 foot fifth wheel, 15,000lbs when loaded with our toys.To view links or images in signatures your post count must be 10 or A month lost but oh well.... Did you buy the tuner for the 5.4?

You currently have 0 posts. 2006 Fleetwood gearbox 35 foot fifth wheel, 15,000lbs when loaded with our toys.To view links or images in signatures your post count must be 10 or Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter Reply   Reply With Quote 11-20-11 03:51 PM #6 v-caliber Cadillac Owners Member Automobile(s): 2011 CTS-V Join Date Oct 2011 Posts 67 Originally I've waited this long so I'm gonna wait a bit more to get a little more dialed in before I make any WOT pulls. Upgrades and Aftermarket - 6.0L Engine Upgrading or adding OEM or aftermarket equipment to your 2003-Up Super Duty or Excursion with 6.0L Power Stroke diesel engine.